Paardencoaching

Paarden zijn gevoelig voor de lichaamstaal van anderen, dit is immers hun overlevingsmechanisme.

Als erkend paardencoach sta ik ingeschreven bij het kwaliteitsregister van KREAC. Alle coaches die aan dit keurmerk voldoen, werken volgens dezelfde methode waarin ervaringsgericht en oplossingsgericht werken centraal staat.

Dat houdt in dat de sessies vooral gericht zijn op het ervaren in het contact met het paard. We gaan niet zozeer in op het probleem zelf, maar vooral hoe dat in het hier en nu jouw leven beïnvloed en hoe je ermee om kunt gaan.

Bij deze visie wordt ervan uitgegaan dat de coachee zijn of haar oplossing altijd zelf bij zich draagt. Als coach is het ook niet onze taak om het probleem ‘op te lossen’ of adviezen te geven, maar om de coachee te begeleiden in zijn of haar eigen proces.

Bij Equine Assisted Coaching worden paarden ingezet bij elke sessie. En dat is niet voor niks. Het werken met een paard is erg effectief. Paarden zijn oordeelloos en vergevingsgezind waardoor er voor de coachee een emotioneel veilig plek ontstaat. Op die plek is er ruimte voor gevoel.

Paarden zijn gevoelig voor lichaamstaal van anderen, dit is immers hun overlevingsmechanisme. Ze reageren direct op de lichaamstaal van hun soortgenoten, maar ook op dat van mensen. Dit maakt dat het werken met paarden bewustzijn kan creëren bij de coachee. Gedragspatronen die mensen belemmeren in het dagelijks leven worden op deze manier zichtbaar voor de coachee. Op deze manier kan er geëxperimenteerd worden met nieuw gedrag.

Contact

Heb jij interesse in paardencoaching? Laat hieronder een bericht
achter en ik kom snel bij je terug!

Menu sluiten
Interesse? Doe hier de intake!