Paardencoaching

Paarden zijn gevoelig voor de lichaamstaal van anderen, dit is immers hun overlevingsmechanisme.

In onze samenleving dragen mensen vaak een ‘masker’. Dit masker beschermt men tegen emotionele pijn en kwetsing. Deze maskers werken bij paarden echter niet. Een paard prikt daar zo doorheen. Omdat een paard een vlucht- en prooidier is wil het ten alle tijden weten wie hij tegenover zich heeft staan. Het paard wil weten of jij als persoon ‘veilig’ bent of niet. Het paard is altijd alert op zijn omgeving en zal altijd reageren (hoe subtiel ook) op personen en/of andere paarden in zijn omgeving. Aan de hand van het gedrag van het paard kan men een hoop afleiden. Niet dienende patronen van de coachee worden zichtbaar en kunnen worden aangepast. Als coach observeer ik wat er gebeurt bij het paard- en bij de coachee. Op die manier ontstaat er bewustzijn bij de coachee. Bewustzijn over zijn of haar patronen in hun dagelijkse handelen. In de sessies is er altijd ruimte om te expirimenteren met nieuw gedrag.

Problemen manifesteren zich vaak in een gedragspatroon waar we ons niet altijd van bewust zijn. Doordat de paarden een eerlijke spiegel zijn, is het een uitstekende manier om inzicht te krijgen in de patronen die ‘niet helpend’ zijn.

Als erkend paardencoach sta ik ingeschreven bij het kwaliteitsregister van KREAC. Alle coaches die aan dit keurmerk voldoen, werken volgens dezelfde methode waarin ervaringsgericht en oplossingsgericht werken centraal staat.

Dat houdt in dat de sessies vooral gericht zijn op het ervaren in het contact met het paard. Het gaat niet om de oorzaak of de inhoud van het probleem, maar om het inzicht en de manier om het patroon te doorbreken. We handelen vanuit het perspectief dat mensen zelf de oplossing bij zich dragen.

Contact

Ben jij ook klaar om uit je comfortzone- en in je kracht stappen? Maak dan een afspraak via 06-34944806 of via info@takodacoaching.nl . Tot snel!

Menu sluiten
Interesse? Doe hier de intake!