Over ons

Mijn naam is Melanie van den Berg en oprichter van Takoda Coaching.

Ik heb altijd al een affiniteit met dieren gehad. Al van kleins af aan was ik groot dierenliefhebber, vooral van paarden. Op mijn 6e ben ik begonnen met paardrijden op de manege en zo is mijn liefde voor paarden ontstaan. De werking van dieren op mensen heeft mij altijd geinteresseerd.

Toen ik klaar was met het VMBO besloot ik om in Alkmaar de opleiding Zorgbedrijf Dierhouderij te volgen, een opleiding gespecificeerd voor het werken op zorgboerderijen. Ik vind het mooi en bijzonder om te zien en te merken dat dieren zo’n helende werking kunnen hebben op mensen. Met mijn eigen paarden ervaar ik dit ook, elke dag weer. Ik heb de opleiding Equine Assisted Coach level 1 gevolgd aan de Keulseweg. Vanaf november 2020 mag ik mezelf officieel Equine Assisted Kindercoach noemen, nadat ik ook aan de Keulseweg de erkende opleiding tot Kindercoach met paarden heb afgerond. Naast de certificaten voor paardencoaching met volwassenen en kinderen, heb ik ook in oktober 2020 mijn NLP-practitioner gehaald.

Het gezicht achter Takoda Coaching

Takoda was ons eerste paard. Hij kwam van de manege waar ik toendertijd reed. Hij was afgekeurd voor het manegewerk en moest helaas naar de slacht. Mijn moeder heeft ervoor gezorgd dat dat niet is gebeurd. In 2008 werd hij officieel van ons en hadden we zijn naam veranderd naar Takoda, wat ‘vriend van allen’ betekent. In de zomer van 2014 hebben wij hem helaas moeten laten gaan. Omdat hij zo’n bijzonder gezicht was, heb ik besloten om mijn bedrijf naar hem te vernoemen als eerbetoon aan hem.

Contact

Ben jij ook klaar om uit je comfortzone- en in je kracht stappen? Maak dan een afspraak via 06-34944806 of via info@takodacoaching.nl . Tot snel!

Menu sluiten
Interesse? Doe hier de intake!